Mijn nieuwe boek is uit! – Eén kerk. Weg uit de verdeeldheid

Mijn nieuwe boek over de eenheid van de kerk is vandaag bij mij bezorgd. Het is nu ook in de handel verkrijgbaar. Het is 159 pagina’s en het is uitgegeven bij Buijten & Schipperheijn. De prijs is € 15,90.
Hieronder geef ik de tekst op de achterflap.

Dit boek is geschreven uit verlangen. Verlangen naar de eenheid waar Christus van spreekt in zijn hogepriesterlijk gebed. Want er kan geen misverstand over bestaan: op grond van het Bijbelse getuigenis is de kerke van Christus één. Toch is er al in het Nieuwe Testament ook sprake van scheuringen. Die zijn dan echter het gevolg van ongehoorzaamheid aan en weerstand tegen het enige echte evangelie. Dat er verschillende kerkgemeenschappen zijn die alle willen leven uit het geloof in Jezus Christus, dat is vanuit de Bijbel bekeken ongehoord.

Bert Loonstra verwerpt ‘oplossingen’ als die van het eigen kerkverband, superieur aan alle andere, of een lokale kerk die los bestaat van een breder verband. Dat zijn beide vormen van ‘eigenkerkjespelen’. Daartegenover roept hij kerken hartstochtelijk op om hun opdracht tot eenwording inhoud te geven. Tegelijk wijst hij praktische wegen naar de beoogde eenheid.

Het boek eindigt met een voorstel voor een eigentijdse belijdenis, waarin kerken elkaar zouden kunnen vinden.

Ik hoop dat mijn pleidooi weerklank vindt. Daartoe breng ik het graag onder ieders aandacht.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , . Bookmark de permalink.